Rubicon på vinyl & unik återförening på Katalin, Uppsala

från vänster till höger: Peo Andersson, Ulf Torkelsson, Chritus Linderson, Fredrik Jansson Punkka och Dennis Berg, Solna 2020-01-28

På fredag, för 15 år sedan, släpptes Abramis Bramas tredje svenskspråkiga album Rubicon (2005) och vi firar nu detta med en ny dubbel-LP-utgåva, på vit eller svart vinyl, med konvoluttext av bandets medgrundare och originalbasist Dennis och tre bonusspår. Skivan kan beställas på smarturl.it/BLOD131.

På fredag 31 januari spelar vi tillsammans med älskade Lugnet (där Abramis originaltrummis Jansson trummar, för den som ev. bott under en sten) på Katalin i Uppsala, och då kommer även uppsättningen som gjorde Rubicon att framföra ett par låtar!
Ovan är en bild från gårdagens rep med Peo, Jansson, Dennis och Uffe – och även gästsångare Chritus (Terra Firma, Count Raven, Goatess, Lord Vicar med många flera). Det vill du knappast missa!

Katalin ligger smidigt nog på tågstationen med regelbundna avgångar t/r Stockholm t ex, även på natten. Vi ses helt enkelt där för denna historiska tilldragelse!

Bonusspåren på skivan är som följer:
Gravsten – som släpptes på den år 2006 utgivna, strikt limiterade LP-utgåvan av Nasoni och även på en CD-återutgivning, och blivit något av en kultklassiker
Lurad – en bortglömd, nyupptäckt låt som spelats in under en av sessionerna 2000 för När tystnaden lagt sig… men inte togs med på skivan, den uppmärksamma lyssnaren lär dock upptäcka något…
Mamma talar – på svenska men med Uffe på sång, inspelad av Per Wikström i UAE Magnetophone-studion i samband med att den engelskspråkiga skivan Nothing Changes gjordes, men tidigare endast utgiven på en CD-singel för Säljer din själ.