Nytt skivkontrakt med Black Lodge och ny skiva 20 april!

Abramis Brama 4 - photo Linda Pettersson webb

STOPPA PRESSARNA!
Abramis Brama skriver kontrakt med Black Lodge Records / Sound Pollution Distribution och släpper sjunde studioalbumet Tusen år den 20 april.

Vi har varit lite förtegna om vad vi gjort de senaste två månaderna, men bakom kulisserna har vi jobbat stenhårt på att färdigställa och mixa skivan. Vi är mycket – på gränsen till oförskämt – nöjda med Tusen år och hoppas ni också ska tycka om den.

Läs mer nedan!

blod119cd_abramis_brama_-_tusen_ar_fram_1500pix

Abramis Brama skriver kontrakt med Black Lodge Records, som släpper bandets sjunde studioalbum Tusen år den 20 april

Tusen år är ett fokuserat, tätt och tungt album som är troget bandets ideal – riffen, groovet och de svenska texterna – men också gräver djupare med tänkvärda, poetiska texter som såväl hyllar som beklagar vår mänskliga existens, från tidens begynnelse till en okänd framtid.

Abramis Brama för vidare en tradition av tung rock sjungen på svenska, vilken startade i slutet av 60-talet med band och artister som November och Pugh Rogefeldt. Till bandets musikaliska influenser räknas de självklara förfäderna och riffmästarna Black Sabbath, Led Zeppelin, Mountain och Cream, men också psykedelia och svensk folkmusik.

Tusen år spelades in och mixades av Mats Torkelsson i Hagaton Musikstudio i Stockholm. Skivan innebär en form av 20-årsjubileum för Abramis Brama, i och med att bandets klassiska låt Mamma talar fick sina första spelningar i P3 under 1998. Året därpå släpptes debutalbumet Dansa tokjävelns vals, vilket snabbt följdes av en rad hyllade skivor, inklusive Rubicon 2005 och den P3 Guld-nominerade Smakar söndag 2009.

Fredrik Lindström kallar Abramis Brama för Sveriges mest konsekventa band.

”För att vara konsekvent så måste man ha bra självkänsla. Abramis Brama sjunger om medmänsklighet, ansvar och existens med ett brinnande engagemang som skulle få Strindberg att ta tillbaka sina ord om att hans eld var den största i Sverige.”

ABRAMIS BRAMA
Ulf Torkelsson – sång, munspel
Per-Olof Andersson – elektriska och akustiska gitarrer
Mats Rydström – bas, kör
Fredrik Liefvendahl – trummor, slagverk, kör

Abramis Bramas Tusen år distribueras av Sound Pollution, och släpps samtidigt på vinyl, CD och på alla digitala plattformar. Turnédatum för våren och sommaren kommer att utannonseras inom kort.

Pressmeddelandet på Mynewsdesk (för journalister).